Een verstoord verteringsstelsel

Door de noradrenalinestand en stress die ik ervaar wordt voeding slecht opgenomen. Mijn lichaam heeft deze voedingstoffen nodig om de Lyme te remmen en de bas te zijn, zeg maar onder controle krijgen. Zo heeft het lichaam zink, magnesium en ander mineralen etc. nodig om tot rust te komen. Doordat ik magnesium en ander mineralen slecht opneem in mijn darmen lijd ik hierdoor onder, terwijl ik die juist die stoffen nodig hebt. De stoffen worden niet voldoende benut omdat de darmen deze stoffen, door chronisch stress (noradrenalinestand), te snel afvoerd.

Ik probeer zo veel mogelijk gezond te eten. Liefst zou ik biologisch eten vanwege dat ik dan niet hoef te ontgiften van de meegespoten pesticiden en herbiciden op de groenten en fruit. Ik probeer ook niet bang voor te zijn en eet het ook gewone groeten en fruit. Anders zou mijn portomonee het niet trekken. Veel giftstoffen van groenten en fruit is ook goed te verwijderen met Baking Soda, howel Biologisch groenten en fruit bewatten ook meer antioxidanten zoals polyfenolen, fenolische zuren, flavonen, flavonolen waaronder quercetine, salvestrolen, en anthocyanen vergeleken met niet biologisch. Meer hierover in de link van natuurdietisten. Ook bevat Groenten en fruit biofotonen. Dit is afkomstig van het zonlicht, hoe meer biofotonen is groenten en fruit hoe gezonden.

Een van mijn supplementen is bottenbouilloin van rund. Bottenbouillion wordt eeuwenlang aan zieken mensen gegeven om aan te sterken. Bottenbouillions bevatten belangrijk voedingstoffen en hebben een aangenaam smaak en is ideaal als basis voor soepen en sauzen. Het bevat collageen en proteine wat mijn lichaam op moment nodig heeft.

Smaakversterkers probeer ik weg van te blijven gezien ze een direct impact hebben om mijn darmen en dan ook ook de hersenen gezien de het brein buik connectie. Hier een klein filmpje over de invloeden van trauma op de darmen en dus ook je hersenen.

Dit is de wetenschappelijk uitleg over de buik brein connective, maar dan even in het engels: The gut-brain axis (GBA) consists of bidirectional communication between the central and the enteric nervous system, linking emotional and cognitive centers of the brain with peripheral intestinal functions.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4367209/#:~:text=The%20gut%2Dbrain%20axis%20(GBA,brain%20with%20peripheral%20intestinal%20functions.

Ik maak gebruik van de diensten van Marieke Lebbink. Marrieke lebbing in een natuurdieste en dank zijn  haar ben ik van maagzuur remmer medicijnen af.

https://www.mariekelebbink.nl/

Deze youtube laat zien wat er gebeurd met een familie naar twee weken biologisch eten.

Ook de film “the need to grow” laat zien hoe biologisch groenten en fruit eenvoudig en goedkoop mogelijk gemaakt kan worden, zelf goedkoper dan bespoten voedsel. Hieronder even wat bulletpoints uit de film!

  • 70% minder water verbruik
  • 2,5 sneller groei van groenten en fruit
  • 50% minder mest verbruik

Hier is de trailer te zien:

Echt een aanrader! De douc film is nu te gratis te zien op:

https://grow.foodrevolution.org/?uid=10&oid=3&affid=40

Normaal kost de film 5,47- op te huren en te koop voor € 11,66. Voor mij een echt must watch. De film heeft liefst 5 prijzen gewonnen.

https://vimeo.com/ondemand/theneedtogrow/

Een klein stuk van een artikel uit de natuurdietiste

Waarom iedereen voor biologische voeding zou moeten kiezen!

De concentraties van een aantal antioxidanten zoals polyfenolen, fenolische zuren, flavonen, flavonolen waaronder quercetine, salvestrolen, en anthocyanen bleken aanzienlijk hoger te zijn in biologisch geteelde plantaardige voeding. Bij epidemiologische studies die eerder gedaan zijn, worden deze verbindingen in verband gebracht met een kleiner risico op chronische ziekten, zoals bijvoorbeeld een beroerte (CVA), neurodegeneratieve ziekten en bepaalde vormen van kanker.

https://www.natuurdietisten.nl/waarom-iedereen-biologische-voeding-zou-moeten-kiezen/

De voordelen van salvastrolen. Salvastrolen komen weinig voor in bespuiten groenten en fruit. Door bespuiting worden de producten lui en maken ze niet hun eigen antischimmel, anti bacteriën, en antivirus en antiinsecten middel meer aan. Deze stoffen hebben een beschermend werking tegen kanker.

https://www.natuurdietisten.nl/kenniscentrum/kanker-voeding/salvestrolen-beschermende-werking-kanker/

Literatuur:

http://orthomolecular.org/library/jom/2006/pdf/2006-v21n01-p34.pdf

http://orthomolecular.org/library/jom/2007/pdf/2007-v22n01-p039.pdf

https://isom.ca/wp-content/uploads/2012/12/Cancer-and-Related-Case-Studies-Involving-Salvesterol-and-CYP1B1-27.3.pdf

https://www.biomijnnatuur.be/nieuws/europese-studie-concludeert-biologisch-eten-is-beter-voor-je-gezondheid

Biofotonen in voedsel:

Wat zijn biofotonen in de voeding?